Andagter

Sig som David

En ven i nøden

1 Samuel 20:1-4 Men David flygtede fra Najot i Rama og kom til Jonatan og sagde: "Hvad har jeg gjort? Hvad er min Brøde? Og hvad er min Synd mod din Fader, siden han står mig efter Livet?" 2 Han svarede: "Det være langt fra! Du skal ikke dø! Min Fader foretager sig jo intet, hverken stort eller småt, uden at lade mig det vide; hvorfor skulde min Fader så dølge dette for mig? Der er intet om det!" 3 Men David svarede: "Din Fader ved sikkert, at du har fattet Godhed for mig, og tænker så: Det må Jonatan ikke få at vide, at det ikke skal gøre ham ondt; nej, så sandt HERREN lever, og så sandt du lever, der er kun et Skridt imellem mig og Døden!" 4 Da sagde Jonatan til David: "Alt, hvad du ønsker, vil jeg gøre for dig!"

Gud har sine veje, til at skaffe os trosfæller der vil stå sammen med os, og advare og vejlede når timen kommer, at vores fjender vil stå os efter livet.

David havde Jonatan, Gud havde lagt en kærlighed til David i hans hjerte, så han måtte advare David hvordan tingene var i hans faders hjerte.

Men Gud taler også til os om tingenes tilstand når det sker, at vi angribes, vi får klar besked så vi ved hvad og hvem vi er oppe imod.