Andagter

Sig som David

Prøvet tro

1 Samuel 17:41-45 41 Imidlertid kom Filisteren David nærmere og nærmere med Skjolddrageren foran sig; 42 og da Filisteren så til og fik Øje på David, ringeagtede han ham, fordi han var en ung Mand, rødmosset og smuk at se til. 43 Og Filisteren sagde til David: "Er jeg en Hund, siden du kommer imod mig med en Stav?" Og Filisteren forbandede David ved sin Gud. 44 Derpå sagde Filisteren til David: "Kom herhen, så skal jeg give Himmelens Fugle og Markens vilde Dyr dit Kød!" 45 David svarede Filisteren: "Du kommer imod mig med Sværd og Spyd og kastevåben, men jeg kommer imod dig i Hærskarers HERRES, Israels Slagrækkers Guds, Navn, ham, du har hånet.

David blev ringeagtet af Goliat, David så så ikke ud af noget, ikke en der kunne være frygtet, han var jo ung, og kunne ikke udgøre nogen fare.

Men David står sin prøve, og går imod Goliat og forsvarer Guds ære. David så at det var Gud Goliat havde stillet sig op imod, hans ære, det var på en måde en åndelig kamp der foregik, og fysisk på samme tid.

David satte fingeren på det ømme punkt, "ham, du har hånet", og med Gud i rykken, står David rank og klar til kamp. Han frygtede ikke Goliats sværd og spyd og kastevåben, våben sm David, selv omhan ville bruge dem, ikke ville formå det pga vægten af samme.

Men David havde en stav, 5 sten og en slynge, våben, som ved megen øvelse, var gjort til hans.