Andagter

Sig som David

Ringeagtede af de ældre

1 Samuel 17:25-28 25 Og Israels Mænd sagde: "Ser I den Mand, som kommer der? Det er for at håne Israel, han kommer; den, som dræber ham, vil Kongen give stor Rigdom; sin Datter vil han give ham, og hans Fædrenehus vil han fritage for Skat i Israel!" 26 David spurgte da de Mænd, som stod om ham: "Hvilken Løn får den, som dræber denne Filister og tager Skammen fra Israel? Thi hvem er vel denne uomskårne Filister, at han vover at håne den levende Guds Slagrækker?" 27 Og Folkene gentog for ham: "Det og det får den, som dræber ham!" 28 Men da hans ældste Broder Eliab hørte ham tale med Mændene, blev han vred på David og sagde: "Hvad vil du her? Og hvem har du overladt de stakkels Får i Ørkenen? Jeg kender dit Overmod og dit Hjertes Ondskab; du kom jo herned for at se på Kampen!"

"Jeg kender dit overmod", "dit hjertes ondskab". Det er tydeligt at Eliab ikke havde den samme bekendelse som David, han kendte godt til Davids bekendelse, og man kunne formode at når David havde overvundet en løve eller bjørn for at beskytte fårene, så fortalte han det til hele familien, måske med den følge at de ikke troede ham, han var jo den mindste i familien, og sikkert mente familien at han havde trang til at overdrive.

Sådan er det også med dem andre ikke regner for noget, deres vidnesbyrd bliver heller ikke regnet for noget, ikke troet.

Men vi ser også her at David er bekymret for Guds ære. Han er klædt anderledes på hvad vi også senere i kampen ser.