Andagter

Sig som David

At overlade det gamle til andre

1 Samuel 17:22-24 22 David lagde sine Sager fra sig og overlod dem til Vagten ved Trosset, løb ind mellem Slagrækkerne og gik hen og hilste på sine Brødre. 23 Medens han talte med dem, se, da kom Tvekæmperen - Filisteren Goliat hed han og var fra Gat - frem fra Filisternes Slagrækker og talte, som han plejede, medens David hørte på det. 24 Da Israels Mænd så Manden, flygtede de alle rædselsslagne for ham.

Når Gud har fået os til at sige farvel til det gamle, så er vi klar til at gå ind i vores plads, ind i Guds vilje, og så kan Gud lægge ting til rette for os, som vi kan gå lige ind i.

David overlod hans sager til vagten ved trosset, og gik videre ind til han brødre, han overlod det der bragte ham til det rette sted.

Førhen havde han gået til hånde og gjort de ting hans fader ville have ham til formodentligt, men nu da han var kommet til hvor Gud ville have ham, måtte han overlade det andet til nogle der kunne tage sig af det. Det kan godt være at David ikke var klar over bevidst, at han nu skulle noget andet, men det samme kan overgå os, at vi må overlade noget til andre, for at indgå i Guds vilje.