Andagter

Sig som David

Frygte Gud for hans dom over vore fjender

D31 1 Samuel 16:23 Når nu Ånden fra Gud kom over Saul, tog David sin Citer og rørte Strengene; så følte Saul Lindring og fik det godt, og den onde Ånd veg fra ham.

Ifølge LXX English Translation (Brenton), står der slet ikke Gud i sætningen, og det onde kommer da heller kke fra Gud, om der er tale om en oversættelsesfejl, eller om det bare skal forståes på en anden måde, kan være spørgsmålet, personligt, så tror jeg mest på, at ånden ikke var fra Gud, men mere at Gud havde tilladt en ond ånd at komme over Saul.

Når Gud dømmer hans fjender, må det tjene til advarsel overfor os selv, at vi ikke selv skal gøre de samme synder, og istedetfor holde vores egen sti ren.

Det er en grufuld ting, at falde i den Almægtiges hænder, hvis man har vakt hans vrede.

Jesus siger jo netop hvem vi skal frygte, nemlig Faderen, som har magt til at smide os i helvede, og Jesus går videre og siger:

Luke 12:5-7 5 Men jeg vil vise eder, for hvem I skulle frygte: Frygter for ham, som har Magt til, efter at have slået ihjel, at kaste i Helvede; ja, jeg siger eder: Frygter for ham! 6 Sælges ikke fem Spurve for to Penninge*? og ikke én af dem er glemt hos Gud. 7 Ja, endog Hårene på eders Hoved ere alle talte; frygter ikke, I ere mere værd end mange Spurve.

Gud er på vor side, hvis vi er helt med ham.