Andagter

Sig som David

Beredvillig til Guds vilje

1 Samuel 16:10-11 10 Så førte Isaj de andre af sine syv Sønner frem for Samuel; men Samuel sagde til Isaj: "HERREN har ikke udvalgt nogen af dem!" 11 Samuel spurgte da Isaj: "Er det alle de unge Mænd?" Han svarede: "Endnu er den yngste tilbage; men han vogter Småkvæget!" Da sagde Samuel til Isaj: "Send Bud efter ham! thi vi sætter os ikke til Bords, før han kommer!"

Mennesker udvælger de bedste først, efter deres skøn, og lader de dårlige være, men Gud tager det i menneskers øjne dårlige, men for ham de bedste, og kroner dem med herlighed og ære.

Det er vel fordi mennesker ikke har øjne for det åndelige, ikke kan se, at være åndelig moden og klar til tjeneste, ikke er det samme som at være i verdens øjne, stærk og prægtig.

Gud ser ikke på fysisk styrke, men på, om han kan fremme hans egen vilje i den enkelte, om man er villig til at gå, når Gud siger gå.

Beredelsen til fysisk styrke, og beredelsen til åndelig styrke har intet med hinanden at gøre. Du kan være fysisk svag, men have magt med Gud, og det havde David.